Programma Vredesweek

Zondag 20 september begint de Vredesweek met de Vredesdienst in de Karmelkerk en de Doopgezinde gemeente. De dienst in de Doopsgezinde Gemeente kan online gevolgd worden. Na de dienst is er een vredeswandeling die om 11.15 uur start bij de Doopsgezinde Gemeente in de Zijdstraat. Verder wordt er in de week nog een jongerenactiviteit, filmavond en een maaltijd georganiseerd.  I.v.m. coronamaatregelen is opgeven verplicht voor de maaltijd die in onze kerk plaatsvindt op vrijdagavond 25 september.

PROGRAMMA VREDESWEEK 19 T/M 27 SEPTEMBER

De Oecumenische Ambassade van Vrede Aalsmeer nodigt u graag uit voor de activiteiten in de Vredesweek.

De Karmelkerk, de Open Hof Kerk en de Doopsgezinde Gemeente buigen zich over het thema Vrede verbindt verschil.

Bij de activiteiten wordt gecollecteerd, dit is gedeeltelijk bestemd voor de onkosten én met name voor het goede doel van de Vredesweek: Movement on the ground; een organisatie die zich inzet voor een leefbaar en sociaal asielzoekerskamp op Lesbos.

Voor informatie over de Vredesweek of aanmeldingen voor activiteiten, neem contact op met Franka Riesmeijer viafranka@dgaalsmeer.nl

 

Het programma is als volgt:

Zondag 20 september Vredesdienst: 9:30 in de Karmelparochie en 10:00 uur in de Doopsgezinde Gemeente. Aanmelden verplicht, bij de desbetreffende kerk. De Vredesdienst van de DGA kan online gevolgd worden.

Zondag 20 september 11.15 uur: Vredeswandeling met tussendoor ruimte voor gedichten en bezinning. De start is bij de Doopsgezinde Gemeente in de Zijdstraat en eindigt na ongeveer een uur bij het Parochiehuis met koffie en thee. Aanmelden gewenst.

Woensdag 23 september 20:00 uur Doopsgezinde Gemeente, Zijdstraat: Jongerenactiviteit. Voor alle jongeren tussen de 16 tot 35 jaar

Donderdag 24 september 20.00 uur: Filmavond Parochiehuis, Gerberastraat: Film Swing Vote. Door een bizarre reeks gebeurtenissen moet Bud’s stem de doorslag geven bij de spannendste Amerikaanse verkiezingen ooit. Daardoor staat hij in het middelpunt van de belangstelling. Beide presidentskandidaten proberen Bud te overtuigen van hun gelijk en hem te beïnvloeden door de meest bizarre dingen te beloven. Het is een komische en hilarische film waarin machtsvertoon en vrede duidelijk zichtbaar is.

Vrijdag 25 september 18.00 uur: Vredesmaaltijd in de Open Hof Kerk, Ophelialaan. In verband met Corona-maatregelen is aanmelden verplicht.

 

Verder wordt nog de volgende creatieve activiteit georganiseerd:

 

HANG EEN DUIF VOOR JE RAAM…

We willen van Aalsmeer en Kudelstaart een vredesdorp maken met allerlei vredesduiven. Hoe mooi zou het zijn als we allemaal in de Vredesweek een duif voor ons raam hangen, zodat iedereen ziet dat we in Aalsmeer de vrede een warm hart toedragen en we blij worden van de vele duiven in het straatbeeld.

 

Maak een (vredes)duif, getekend, gekleurd, plat, in 3-D of origami gevouwen, alles is goed, en hang deze op een zichtbare plaats voor het raam in de Vredesweek van 19 tot en met 27 september zodat het hele dorp vol raakt met duiven!

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *