Programma VREDESWEEK 2023

Download (PDF, 1.68MB)

Van 16 t/m 24 september 2023 organiseren we weer een nieuwe Vredesweek. De Open Hof Kerk, Karmelparochie en de Doopsgezinde Gemeente hebben onder de naam Oecumenische Ambassade van Vrede Aalsmeer een vol programma voor u gepland. Het thema van de week is (On) Vrede, en nu? Bij alle activiteiten wordt gecollecteerd voor LifeLine Ukraine, een organisatie die levensmiddelen brengt naar de plekken in Oekraïne waar het het hardst nodig is. Daarmee is de Vredesweek niet enkel een feest voor ons, maar zetten wij ons ook in voor vrede in Europa. Bent u er bij?

Zondag 17 september, 9:30 uur, oecumenische viering, Karmelkerk onder leiding van Diaken Jeroen Hoekstra (Karmelparochie). De viering wordt muzikaal ondersteund door een groot Gelegenheidskoor. Na de koffie is de Vredeswandeling; een wandeling van een klein uurtje met gedichten, verhalen, stiltemomenten en vooral ruimte voor gesprek.

Maandag 18 september, 20.00 uur filmavond, Parochiehuis, inloop vanaf 19.30. De film die we gaan kijken is The Dictator, een komedie die ons een spiegel voorhoudt hoe democratisch en vrij het Westen nou is.

Woensdag 20 september, 20.00 uur, voorstelling, Doopsgezinde Gemeente. We gaan van een bijzondere voorstelling genieten: Saleh Hassan Faris speelt “Mijn Story. Het thema van de voorstelling is: Een persoonlijke ontroerende monoloog van een acteur die zijn land verlaat en de vrijheid zoekt; de vrijheid van het lichaam. Hij neemt je mee op reis van Bagdad naar Aalsmeer en hij vertelt over zijn zoektocht naar een nieuwe wereld en hoe hij is geïntegreerd. De kosten zijn €5,00 en achteraf is er ook collecte voor het goede doel.

Vrijdag 22 september, 18.00 uur, soepmaaltijd,  Open Hof Kerk. De deuren zijn geopend vanaf 17:45 uur. Een heerlijke soepmaaltijd wordt geserveerd. Twee vrijwilligers van het goede doel van de Vredesweek, LifeLine Ukraine, vertellen over de activiteiten van hun stichting. De opbrengst van de maaltijd is bestemd voor het goede doel. De aanmelding voor deelname start na de zomervakantie.

Ook volgt dan het definitieve programma en meer informatie over alle activiteiten.

Namens de Oecumenische Ambassade van Vrede Aalsmeer,

Cees Vrooland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *