Paasproject kindernevendienst

De tasjes zijn uitgedeeld en de kinderen openen zondag het eerste pakketje met daarin het verhaal voor de oudste kinderen over Jezus en de leerlingen die in de omgeving van Caesarea Filippi waren. Jezus vroeg aan de leerlingen: ‘Wat zeggen de mensen over mij, de Mensenzoon?’ De één zegt dat u Johannes de Doper bent. Anderen zeggen dat u Elia bent. Weer anderen zeggen dat u Jeremia bent, of een andere profeet van vroeger.’ Toen zei Jezus: ‘En wie ben ik volgens jullie?’ Simon Petrus antwoordde: ‘U bent de messias, de Zoon van de levende God.’

Jezus vertelde de leerlingen dat Hij naar Jeruzalem moet gaan. Daar zal ik veel moeten lijden. Maar Petrus nam Jezus apart en zei: ‘Nee, dat mag niet gebeuren! God zal u beschermen’. Maar daar is Jezus het niet mee eens.

Jezus zegt tegen Petrus: ‘Jij bent Petrus, de rots. Op die rots zal ik mijn kerk bouwen.’ De kinderen maken een kaarsenstandaard van klei waarbij de kaars staat voor de kerk die licht verspreidt in deze wereld en gebouwd is op de rots.

De kaars is een echte Aalsmeerse kaars. In de kleuren Zwart, groen, rood. Deze kaars verkoopt Merel de Vries op haar website. Is het geen mooie eyecatcher?

Merel wil graag mee met school at sea en heeft daarom allerlei actie’s bedacht om geld in te zamelen, zodat ze mee kan. Je moet het geld zelf verdienen om mee te mogen.

 

 

 

De oudste kinderen maakte ook nog een woordpuzzel