Musical Paulus

In het seizoen 2008-2009 werd de Musical Paulus ingestudeerd.

Lees hieronder het verslag. Daaronder staan de foto’s en video’s.

De uitvoeringen op 17, 18 en 19 april waren een succes. Bijna 1000 toeschouwers hebben genoten van mooie voorstellingen.

Van de uitvoering van de musical; “Met de groeten van Paulus zijn door een 9-koppige ploeg mooie opnames gemaakt met prima geluidskwaliteit. Hier is een dvd van gemaakt. Helemaal onderaan dit artikel ziet u de trailer van deze dvd. Daar ziet u ook de foto’s van de uitvoering.

 

“Met de groeten van Paulus”

Indrukwekkende uitvoering van boeiende musical

 Afgelopen weekend werd in de Open Hof kerk in Aalsmeer de musical “Met de groeten van Paulus”uitgevoerd. De zaal was drie maal goed gevuld, zodat bijna 1000 mensen terug kunnen kijken op een indrukwekkende voorstelling.

Al een uur voor aanvangstijd ontstond er voor de ingang een tientallen meters lange rij van toeschouwers die een goede plaats wilden hebben. Het zou de moeite waard zijn.

Bij binnenkomst herinnerden de zitplaatsen aan een kerk, maar verder deed alles denken aan een theater. Het prachtige decor bracht iedereen in de goede stemming en er was nu nog even tijd om het programmaboekje door te nemen.

 

Paulus is een heel andere dan eerdere door dezelfde groep in Aalsmeer uitgevoerde musicals. De figuur Paulus is ook een heel andere dan de hoofdrolspelers uit de vorige musicals Jacob, Jozef en Mozes. Paulus is iemand die tegenstrijdige gevoelens oproept. Eerst vervolger van christenen, dan zijn spectaculaire bekering en daarna een fanatieke verkondiger van het Evangelie.

De schrijvers van de musicals hadden een bijzondere opzet gekozen om de figuur Paulus op een aansprekende manier over het voetlicht brengen te brengen. De musical Paulus speelt in de tegenwoordige tijd, waarin een reclamebureau de opdracht krijgt om een promotiecampagne voor Paulus te maken. De medewerkers van het reclamebureau weten eerst niet wat ze er mee aan moeten. Gaandeweg leren ze Paulus kennen en begrijpen ze wat hem bewogen heeft.

Ze komen er achter wat Paulus te zeggen had over Vrijheid, Vrijmoedigheid, Gerechtigheid en Liefde. Dubbele bodem in het verhaal was dat deze thema’s ook in de relaties van de mensen van het reclamebureau in deze tijd een rol bleken te spelen.

In flashbacks waren gebeurtenissen uit het leven van Paulus te zien zoals zijn bekering, zijn ontmoeting met een slavin en zijn optreden op de markt van Athene. Lucas, een belangrijke figuur uit Paulus’ leven trad op als verteller en de scènes werden afgewisseld met songs van het koor.

In een aangrijpend lied wordt ook uiteindelijk ook duidelijk dat Paulus zijn hele leven met een schuldgevoel geworsteld heeft omdat hij in zijn jonge jaren christenen heeft vervolgd.

Heden en verleden lopen op een gegeven moment in de musical ook door elkaar.

Er kon genoten worden van mooie en soms ontroerende solozang en een prima en verstaanbaar zingend koor. De diverse persoonlijkheden uit het reclamebureau werden door prima acteerwerk goed neergezet. Opvallend mooi was de hele entourage: een prachtig decor en professionele ondersteuning van geluid en licht.

Bijzonder was het doorzichtige doek, waarachter het koor als in een hologram verscheen en verdween en waarop projecties werden gedaan waardoor het een verlengstuk van het decor werd.

 

Bijna 8 maanden is er gewerkt aan de voorbereiding van deze musical en het resultaat mocht er wezen. Onder leiding van regisseur Nan Goedbloed, dirigente Paulien Walch en begeleider Jan is er door alle medewerkers een indrukwekkende prestatie geleverd.

De productiegroep en de medewerkers waren er vooraf onzeker over of het publiek de bijzondere en moderne opzet van deze musical wel zou kunnen waarderen. Ten onrechte, want de reacties van de toeschouwers waren unaniem zeer lovend en enthousiast. Dat de musical in de huidige tijd speelde werd als verfrissend ervaren en men had de ontwikkeling en afloop van het verhaal spannend gevonden. Het contrast tussen heden en verleden, met de laptop naast de ganzenveer, werd boeiend gevonden. De toeschouwers vonden dat het verhaal begrijpelijk werd overgebracht en menigeen had het na afloop over kippenvelmomenten.

Aanwezige deskundigen vonden dat deze uitvoering voor amateurs van hoge kwaliteit was.

De bijna 100 medewerkers aan de musical “Met de groeten van Paulus” mogen trots zijn op de geleverde prestatie!

 

Foto’:

20090416 Musical Paulus uitvoering

 

Trailer van de dvd: