Koken voor elkaar & eten met elkaar op vrijdag 28 april 2023

Dit jaar is het thema van al ons kerkelijk werk ‘Aan Tafel’. Een mooie reden dus om weer een wisseldiner – running diner – te organiseren.
De avond staat gepland voor vrijdag 28 april a.s. en is voor iedereen bestemd die het gezellig vindt om voor elkaar te koken en met elkaar te eten. We hopen dat het weer net zo’n succes wordt als de vorige keer.

Bij het koken voor elkaar gaat het vooral om de ontmoeting in een andere setting dan dat je elkaar in de kerk tegenkomt. Het eten hoeft geen culinair hoogstandje te zijn en hoeft ook niet veel te kosten. Het ontmoeten en het gesprek zijn het belangrijkste! Misschien vindt u wel een maatje om samen mee te koken, dan wordt het nog gezelliger.

Hoe gaat het in z’n werk?
Bij het wisseldiner krijgt u als deelnemer (of als ‘stel’) de opdracht een voorafje, hoofdgerecht of toetje te bereiden. Dit gerecht wordt samen met ongeveer vier disgenoten bij u thuis genuttigd. U weet van tevoren niet wie er komt, dat is de verrassing. Na het eten van het voorgerecht wordt aan alle deelnemers een envelopje uitgereikt waarin staat waar je voor het volgende gerecht naar toe moet fietsen of rijden, ook aan de deelnemers die zojuist hebben gekookt.
Na het hoofdgerecht volgt dezelfde procedure voor het nagerecht.

Iedere deelnemer krijgt uiterlijk 5 dagen voor het wisseldiner te horen welk deel van de maaltijd voor hem/haar/hen op het programma staat, hoeveel personen er komen eten en of er dieetbeperkingen zijn. We starten om 17.30 uur bij het Baken, daar worden de enveloppen uitgereikt.

Uiterlijk opgeven op 16 april a.s.

Lijkt dit u een leuk idee, bent u mobiel en houdt u van verrassingen? Dan kunt u zich uiterlijk op 16 april a.s. aanmelden per e-mail bij inesvanderboon@kpnmail.nl of door het invullen van een antwoordstrook op de statafel bij de uitgang van de kerk aan de Sportlaan. Deze kan in de doos worden gedaan die daarvoor klaarstaat.

We rekenen op u!

Yvonne Janssens & Ines van der Boon.