Groet uit Aiud-Felenyed ( Roemenië)

De gemeente van Aiud-Felenyed vergrijst en de jonge mensen zijn weggetrokken naar het buitenland.
Toch heeft de gemeente een mooi bedrag gespaard ter beschikking van levensmiddelpakketten voor Oekraïense vluchtelingen. Eén dezer weken zal een busje naar de grens Hon
garije-Oekraïne rijden om de spullen( levensmiddelen, medicijnen e.d.) af te geven.  

Ook de giften van onze kerkelijke gemeenten in Aalsmeer zullen gebruikt worden en in januari/februari zal de curator van de gemeente naar de grens rijden met een bus vol pakketten en goederen geschonken door onze 3 gemeenten.

Mevrouw Guda Markwat heeft weer een groot aantal warme kindertruien gebreid in de mooiste kleuren en met de prachtigste afbeeldingen daarop geborduurd. Heel veel dank daarvoor! De truien zijn inmiddels opgestuurd! Met het vooruitzicht van een koude winter zijn ze zeer welkom.
Afgelopen weken hebben we telefonisch en per email contact met ds. Korad Lõrinsz gehad. Zoltan, de vader van Konrad heeft fysieke klachten gehad en staat nu onder controle bij de arts. Gelukkig gaat het met hem en de rest van de familie goed. Wij worden van harte gegroet.

Wij vragen uw voorbede voor de gemeente te Aiud en voor hun werkzaamheden betreffende Oekraïense vluchtelingen.

Namens de Roemenië-commissie: Annie van den Broeck, Hedwig Faas, Mijndert Noordhoek, Paul van der Boon, Peter Hulsbos, Casper en Marianne v.d. Schilden.