Film ‘Babettes feestmaal’ – 15 februari 2023

Woensdag 15 februari om 15.00 uur wordt de film ‘Babettes Feast’ vertoond n.a.v. het thema ‘Aan tafel!’ . Het is een verfilming van de gelijknamige novelle van Karen Blixen.
Het levensverhaal wordt verteld van drie vrouwen die op zekere dag elkaars pad kruisen. De hoofdpersoon Babette Hersant is op de vlucht voor de wrede burgeroorlog in Parijs.
De revolutie heeft haar man en zoontje het leven gekost. Door een bevriende operazanger belandt zij aan de Deense kust bij de ongehuwde domineedochters Martine en Philippa.
De twee zussen openen de deur voor de Parijse vrouw die deel gaat uitmaken van de lutherse gemeenschap, waarin men met nieuwsgierigheid en wantrouwen het doen en laten van Babette volgt. Babette verzorgt op eigen kosten een maaltijd voor de viering van de honderdste verjaardag van de vader van Martine en Philippa. Hij was de stichter van de gemeente. Deze maaltijd brengt de kleine gemeenschap die dreigt te verkillen door onderlinge meningsverschillen en individuele onhebbelijkheden, weer samen. Na het feestmaal hebben de aanwezige kerkleden elk op hun eigen manier de eucharistische boodschap begrepen en beamen die in een hymne die ze buiten onder de sterrenhemel zingen.
Om 15. 00 uur in het Baken, gratis. Na afloop tijd voor een nagesprek met een hapje en drankje.

Marianne van der Schilden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *