Boekbespreking – De hemel verslinden

Ga je mee naar de boekbespreking?

Met een zekere regelmaat komt een groepje mensen bij elkaar in de consistorie om een boek te bespreken.  In de korte tijd dat de leesgroep bestaat, zijn er al een heel aantal boeken gelezen en besproken. Boeken die je niet altijd direct zelf zou kiezen maar die de moeite van het lezen en bespreken waard zijn.

We begonnen met De heks van Limbrecht van Susan Smit. En bespraken daarna: Mijn moeder wil mijn naam niet weten van Christel Jansen, De trooster van Esther Gerritsen. Moeder en Zoon van Abdelkader Benali, De kapperszoon van Gerbrand Bakker, De bijenhouder van Aleppo van Christy Lefteri, Schemerleven van Jaap Robben, De lafaard van Bas Stegeman, De smeekbede van Lianne Damen.

Voor onze volgende bijeenkomst is gekozen voor: De hemel verslinden, van Paolo Giordano

Het is geen boek dat je in een middagje uitleest. Het is een episch verhaal dat vier verschillende levens gedurende twintig jaar observeert. Het is best complex maar tegelijk intrigerend en gaat over ecologisch denken, idealen, verbondenheid, liefde, verlies en de eeuwige zoektocht naar de zin van het leven.

We komen bij elkaar op maandag 11 december om 14.00 uur in de consistorie. Dus er is alle tijd om dit boek te lezen.  Ben je nog nooit geweest, kom gerust langs en doe met ons mee.

Ria Stolk