Klimaatreligie thema avond Open Hof Kerk woensdag 30 maart

 

Hierbij willen wij je uitnodigen voor een thema avond op woensdag 30 maart over klimaatreligie in de Open Hof kerk.

Henk Janssens, Els Stolk en Cees van der Ven hebben het initiatief genomen om iets op te zetten voor de kerkleden in de leeftijd tussen 40 en 65 jaar. Tijdens de coronaperiode hebben wij 2 online bijeenkomsten gehad. Nu de regels zijn versoepeld kunnen we weer fysiek bij elkaar komen.

Over het onderwerp:

Het klimaat en natuurbehoud speelt tegenwoordig een belangrijke rol in ons leven. We worden aan alle kanten “geïnformeerd” over wat ons te wachten staat en wat we zouden moeten doen. Als we het klimaatprobleem bekijken vanuit ons christelijk geloof, wat dan? Zijn wij verantwoordelijk voor de aarde en wat daarop leeft?

A Rocha is een wereldwijde beweging van christenen die vanuit hun geloof zorgen voor Gods schepping. In Nederland is A Rocha actief sinds 2003. Check http://www.arocha.nl.

De spreekster die avond is Jaël de Kool.

Jaël is docente en zij ontwikkeld cursusmateriaal en houdt spreekbeurten over duurzaamheid in relatie tot het christelijk geloof.

De avond op 30 maart staat in het teken van onze omgang met aarde en wat daarop leeft. Dat past goed in het kerkelijk Rode draad jaarthema “ Van U is de toekomst” waarover je misschien al wat hebt gelezen in het OpenHof nieuws of het Kerkblad.

De avond start om 20:00. En zal ongeveer 1,5 uur duren. Daarna maken we tijd voor ontspanning met een drankje aan de bar van het OpenHok jeugd honk.

De avond is bedoeld voor onze eigen kerkleden maar ken je iemand in je naaste omgeving die ook geinteresseerd is in dit onderwerp neem hem of haar dan mee.

Wel graag even aanmelden via een mail naar ojo@pgaalsmeer.nl.

Tot 30 maart!

Groetjes, Henk, Els, en Cees.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.