Wisseldiner – running diner – 9 november 2019

Koken voor elkaar & eten met elkaar op zaterdag 9 november a.s.
Namens de commissie Activiteiten rondom Geloof, Kerk en Samenleving wil ik graag voor de tweede keer een wisseldiner – running dinner- organiseren. Het vorige wisseldiner is succesvol verlopen, dus we gaan het gewoon nog een keer proberen. Doet u ook mee? De avond staat gepland voor 9 november a.s. en is voor iedereen bestemd die het gezellig vindt om voor elkaar te koken en met elkaar te eten. Bij het koken voor elkaar gaat het vooral om de ontmoeting met de kerkmensen in een andere setting dan je gewend bent. Het eten hoeft geen culinair hoogstandje te zijn en hoeft ook niet veel te kosten. Het ontmoeten en de gesprekken zijn het belangrijkste! Misschien vindt u wel een maatje om samen mee te koken, dan wordt het nog gezelliger.

Hoe gaat het in z’n werk?
Bij het wisseldiner krijgt iedere deelnemer (of ieder ‘stel’) de opdracht een voorafje, hoofdgerecht of toetje te bereiden. Dit gerecht wordt samen met ongeveer vier disgenoten bij een deelnemer thuis genuttigd. U weet van tevoren niet wie er komt, dat is de verrassing! En u mag zelf het menu bepalen. Na het eten van het voorgerecht wordt aan alle deelnemers een envelopje uitgereikt waarin staat waar het volgende gerecht wordt opgegeten, ook aan de deelnemers die zojuist hebben gekookt. Na het hoofdgerecht volgt dezelfde procedure voor het nagerecht. Iedere deelnemer krijgt uiterlijk 4 november te horen welk deel van de maaltijd voor hem/haar/hen op het programma staat en of er dieetbeperkingen zijn. Voor meer uitleg: zie ook de website van de Open Hofkerk.

Lijkt dit u een leuk idee, bent u mobiel en houdt u van verrassingen? Dan kunt u zich uiterlijk op 3 november aanmelden per e-mail bij inesvanderboon@kpnmail.nl of door het invullen van een antwoordstrook op de statafel bij de kerkuitgang aan de Sportlaan. De antwoordstrook kan in de doos worden gedaan die daarvoor klaarstaat. We rekenen op u! Namens de commissie, Ines van der Boon, tel. 06 1589 3162.

——————————————————————————————————————————————-
Het gaat om de ontmoeting, niet om de kookkunst! Maar vindt u het juist fantastisch om eens lekker uit te pakken en uw gasten te verwennen met uw culinaire kunsten? Dan mag dat natuurlijk ook. En wellicht vindt de gastheer/vrouw van het hoofdgerecht het fijn als u een flesje wijn meeneemt.

17.45 u Verzamelen voor de kerkdeur, ingang Sportlaan. U ontvangt een envelop, waarin vermeld wordt waar u de gerechten gaat nuttigen die niet door u zelf worden gekookt. Zelf heeft u een kleine week van tevoren te horen gekregen of u het voor-, hoofd, of nagerecht gaat maken. Alleen de envelop ‘voorgerecht’ openen!
17:50 u Om 17.45 uur vertrekt iedereen per fiets of auto naar het opgegeven adres

18.00 – 19.00 u Het voorgerecht wordt gegeten en u kunt kennismaken met uw disgenoten. Rond 19.00 u. wordt op aangeven van de gastheer/vrouw de envelop ‘hoofdgerecht’ geopend en vertrekt iedereen naar het volgende adres, ook de kok(s) zelf.

19.15 – 20.45 u Voor het hoofdgerecht nemen we iets meer de tijd voor nóg meer kennismaking. Om 20.45 u. geeft de gastheer/vrouw een seintje dat de envelop ‘nagerecht’ geopend mag worden en rijdt of fietst iedereen naar het volgende adres.

21.00 – 22.00 u Tijd voor het nagerecht en weer een nieuwe groep disgenoten. Als rond 22.00 de borden leeg zijn, vertrekt iedereen naar huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *