Wisseldiner op 29 maart a.s.

Onze commissie activiteiten rondom Geloof, Kerk en Samenleving wil dit jaar graag als experiment een wisseldiner – running diner- organiseren. De avond staat gepland voor 29 maart a.s. en is voor iedereen bestemd die het gezellig vindt om voor elkaar te koken en met elkaar te eten. En wie weet, als het blijkt aan te slaan, wordt dit de start van alweer een mooie traditie van de Open Hof kerk.

Bij het koken voor elkaar gaat het vooral om de ontmoeting in een andere setting dan dat je elkaar in de kerk tegenkomt. Het eten hoeft geen culinair hoogstandje te zijn en hoeft ook niet veel te kosten. Het ontmoeten en het gesprek zijn het belangrijkste! Misschien vindt u wel een maatje om samen mee te koken, dan wordt het nog gezelliger.

Hoe gaat het in z’n werk?
Bij het wisseldiner krijgt iedere deelnemer (of ieder ‘stel’) de opdracht een voorafje, hoofdgerecht of toetje te bereiden. Dit gerecht wordt samen met ongeveer vier disgenoten bij u thuis genuttigd. U weet van tevoren niet wie er komt, dat is de verrassing. Na het eten van het voorgerecht wordt aan alle deelnemers een envelopje uitgereikt waarin staat waar je voor het volgende gerecht naar toe moet fietsen of rijden, ook aan de deelnemers die zojuist hebben gekookt. Na het hoofdgerecht volgt dezelfde procedure voor het nagerecht.

Iedere deelnemer krijgt uiterlijk 24 maart te horen welk deel van de maaltijd voor hem/haar/hen op het programma staat, hoeveel personen er komen eten en of er dieetbeperkingen zijn. We starten om 17.30 uur in het Baken. Daar worden de enveloppen uitgereikt.

Lijkt dit u een leuk idee, bent u mobiel en houdt u van verrassingen? Dan kunt u zich uiterlijk op 24 maart aanmelden per e-mail bij inesvanderboon@kpnmail.nl of door het invullen van deze antwoordstrook. De antwoordstrook kan in de doos worden gedaan die daar voor klaarstaat. We rekenen op u! Namens de commissie activiteiten rondom Geloof, Kerk en Samenleving, Ines van der Boon

Het gaat om de ontmoeting, niet om de kookkunst! Maar vindt u het juist fantastisch om eens lekker uit te pakken en uw gasten te verwennen met uw culinaire kunsten? Dan mag dat natuurlijk ook. En wellicht vindt de gastheer/vrouw van het hoofdgerecht het fijn als u een flesje wijn meeneemt.

17.30 u
Verzamelen in de kerk, ingang Sportlaan. U ontvangt enveloppen, waarin vermeld wordt waar u de gerechten gaat nuttigen die niet door u zelf worden gekookt. Zelf heeft u een kleine week van tevoren te horen gekregen of u het voor-, hoofd, of nagerecht gaat maken. Alleen de envelop ‘voorgerecht’ openen!

17:45 u
Om 17.45 uur vertrekt iedereen per fiets of auto naar het opgegeven adres

18.00 – 19.00 u
Het voorgerecht wordt gegeten en u kunt kennismaken met uw disgenoten. Rond 19.00 u. wordt op aangeven van de koks de envelop ‘hoofdgerecht’ geopend en vertrekt iedereen naar het volgende adres, ook de kok(s) zelf.

19.15 – 20.45 u
Voor het hoofdgerecht nemen we iets meer de tijd voor nóg meer kennismaking. Om 20.45 u. geven de koks een seintje dat de envelop ‘nagerecht’ geopend mag worden en rijdt of fietst iedereen naar het volgende adres.

21.00 – 22.00 u
Tijd voor het nagerecht en weer een nieuwe groep disgenoten. Als rond 22.00 de borden leeg zijn, vertrekt iedereen naar huis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *