Vredesweek 2019 (22 september t/m 29 september)

De Oecumenische Ambassade van Vrede Aalsmeer nodigt u graag uit voor onze activiteiten in de Vredesweek. De Karmelkerk, de Open Hof Kerk en de Doopsgezinde Gemeente buigen zich over het thema “Vrede verbindt over grenzen”. We hopen u ook deze week te zien! Een groot deel van de activiteiten is gratis, we collecteren echter wel voor Hart4OnderwijsNepal. Zij werven fondsen om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van het onderwijs in Nepal en het terugdringen van schooluitval.

Zondag 22 september Oecumenische dienst, in de Karmelkerk, aanvang: 9:30 uur.

We starten de week met een gezamenlijke dienst. We komen samen in de Karmelparochie, waar onze voorganger voor die ochtend ds. Teus Prins is. Het Karmelkoor biedt muzikale ondersteuning.

Dinsdag 24 september Collegetour: “De Vrede Dienen”, in de Doopsgezinde Gemeente, aanvang: 20:00 uur.

Ga met ons het gesprek aan over vrede. Deze avond gaat ds. Gabe Hoekema het gesprek aan met vredeswerkers Fulco van Hulst (onderzoeker aan de VU) en Edwin Ruigrok (verbonden aan Pax voor Vrede). Er is een presentatie van de werkgroep Gewetensverhalen, zij hebben gewerkt aan interviews over dienstweigeren of juist in dienst gaan. Uit deze gesprekken is het werkboek “De vrede dienen” en de film “Wat zou jij doen” gekomen.

Woensdag 25 september Jongerenactiviteit, in de Doopsgezinde Gemeente, aanvang: 20:00 uur

Speciaal voor iedereen van 15 tot 35 jaar hebben we Loesje uitgenodigd. Welke Loesje? Nou, die van de posters! Kom naar deze bijzondere workshop en ga met ons aan de slag met het schrijven van een poster over het thema “Vrede verbindt over grenzen”. Gratis toegang, opgeven wel gewenst, via franka@dgaalsmeer.nl.

Donderdag 26 september Filmavond, in het parochiehuis, aanvang: 20:00 uur.

We kijken As It Is In Heaven (Zweedse titel: som i himmelen), een Zweedse film uit 2004. Het verhaal gaat over Daniël Daréus, een bekende dirigent van in de 40, die tijdens zijn drukke carrière een hartaanval krijgt. Omdat hij het rustig aan moet doen besluit hij terug te keren naar zijn geboortedorp in het noorden van Zweden. Beleef het verhaal over gemeenschap, verleden en muziek.

Vrijdag 27 september Potluck maaltijd, in de Open Hof, aanvang: 18:00 uur

Meldt u aan via de intekenlijsten in de kerk. Geef u op voor een voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht, of voor het klaarzetten en opruimen. Samen maken we er een bijzondere maaltijd van, waarin we met elkaar delen wat we hebben. Mark van Leeuwen zal vertellen over zijn werk voor Hart4OnderwijsNepal en over zijn reis naar Nepal om in het echt te beleven wat de stichting ter plekke doet.

Deze avond is in principe gratis, maar we dragen allemaal iets bij.

Zaterdag 28 september Burendag, in de Open Hof, 12:00-14:00 uur

Voor de jaarlijkse burendag trakteert de Open Hof Kerk op pannenkoeken als lunch, met de mogelijkheid elkaar te ontmoeten, te spreken en leuks om te doen voor de kinderen. Het KliederZin-team van de DGA werkt mee.

Zondag 29 september Vredeswandeling, startpunt Parochiehuis, 15:00 uur

Een wandeling met onderweg tijd voor een gedicht, een gedachte of een gebed. We zijn ongeveer een uur onderweg. Achteraf is er ruimte voor gesprek in het Parochiehuis met een kopje koffie of thee. Ook mogelijkheid voor enkel de ontmoeting achteraf: vanaf 16:00 uur bent u welkom om aan te schuiven. Opgeven via de intekenlijsten in de kerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *