Tweede editie Aelsmeerse Uitvaartbeurs – 23 maart 2019

Op zaterdag 23 maart organiseert Uitvaartzorg De Meer in samenwerking met de Open Hof kerk de tweede editie van de Aelsmeerse Uitvaartbeurs. “Na het organiseren van de eerste Aelsmeerse uitvaartbeurs hebben wij veel reacties gekregen van mensen die toen niet konden. Mede daarom organiseren wij de beurs nog een keer”, aldus Jacco & Jaap van Uitvaartzorg De Meer.
De tweede rede is dat er sinds kort in de Open Hof kerk een prachtige rouwkamer is gesitueerd. Nabestaanden (kerkelijk of niet kerkelijk) kunnen na een overlijden van deze ruimte gebruik maken, evenals van de kerkzaal voor de afscheidsdienst of plechtigheid. En op de avond voor, of na de begrafenis of crematie kan er gebruik gemaakt worden van ’t Baken voor een condoleance. Groot voordeel is dat de ruimtes inpandig te bereiken zijn en de begraafplaats op loopafstand is van de kerk.
Op de uitvaartbeurs kunnen bezoekers op een laagdrempelige manier in de kerk terecht met al hun vragen over begrafenissen, crematies, uitvaartkosten en het vooraf vastleggen van uw uitvaartwensen.
Daarnaast zijn er standhouders met specifieke informatie over o.a. kisten, grafmonumenten, uitvaartvervoer, bloemen, livemuziek mogelijkheden, mogelijkheden voor beeld- en geluid op locatie, (bios)urnen, levensloop schilderijen, uitvaartsprekers, uitvaartfotografie, hospicemogelijkheden en Stichting Adamas Inloophuis.
Ook is er een notaris aanwezig om al uw vragen over o.a. erfrecht te beantwoorden, een register executeur die u meer kan vertellen over wat er komt kijken bij de afwikkeling na een overlijden en een nazorgspecialiste gespecialiseerd in zowel praktische als emotionele hulp.
Tijdens deze dag worden ook diverse lezingen verzorgt: o.a. “Uw nalatenschap in een notendorp “, “de vele mogelijkheden bij een crematie” en “meehelpen met het maken van een rouwbloemstuk”.
Bijzonder is dat Uitvaartzorg De Meer voor deze dag de Harley-Davidson rouwmotor heeft kunnen reserveren. Een zijspan motor waarop een kist geplaatst kan worden om zo in stijl naar de uitvaartlocatie vervoert te kunnen worden.
U bent op zaterdag 23 maart tussen 11:00 tot 16:00 uur in de Open Hof kerk aan de Ophelialaan 247 te Aalsmeer. De toegang is gratis en voor koffie & thee wordt gezorgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *