Taizé in Amsterdam voor jongeren en studenten

Ben je een jongere die in Amsterdam studeert, woont of werkt? Vind je het leuk om jongeren van allerlei achtergronden en culturen te ontmoeten? Ben je op zoek naar een fijne plek om je geloof verder te onderzoeken? We willen je van harte uitnodigen voor Taizé in Amsterdam, een jongerencommunity in hartje Amsterdam.

Taizé is een klein plaatsje in Midden-Frankrijk, waar Frère Roger zijn beweging van vertrouwen begon. Zijn droom was om in eenvoud en gebed samen te leven met mensen van verschillende christelijke achtergronden. Nu wonen er 100 broeders uit 30 verschillende landen en komen er duizenden jongeren per week.

Als Taizé in Amsterdam willen we verder bouwen aan deze beweging van vertrouwen. Dit doen we door een veilige plek te zijn voor jongeren, waar een positieve sfeer voorop staat. Met stilte, kaarsen en muziek creëren we schoonheid in een onrustige wereld.
Zo kunnen we in een diepere verbinding komen met onszelf, elkaar, God en de wereld om ons heen. We bespreken belangrijke onderwerpen met jongeren die heel verschillend zijn. Ook ondernemen we maatschappelijke activiteiten, zoals een ontmoeting met ouderen of moslim-jongeren, een maaltijd voor vluchtelingen of avonden over duurzaamheid. Zo verbreden we – in de geest van Jezus – de beweging van liefde en vertrouwen.

We willen je van harte uitnodigen om eens langs te komen bij één van onze vieringen, maaltijden of verdiepingsavonden!

Hartelijke groet, het kernteam van Taizé in Amsterdam, Raisa, Gerben, Renate, Roderik, Arjette

Info www.taizeinamsterdam.nl, secretaris@taize.amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *