Video van het orgel en piano concert: Lente in de Open Hof Kerk 20 april 2012

Vrijdagavond 20 april 2012 was dit concert in onze kerk, gegeven door Theo Griekspoor en Wim Magré achter orgel en vleugel, met medewerking van Martine Alink, sopraan. Bovenstaande video toont een impressie van dit concert.

(Meer video’s van ons orgel zijn te vinden op ons video kanaal: http://www.youtube.com/user/gkaalsmeer )

Klik op “Lees de rest van dit artikel” om meer informatie te vinden over de 3 medewerkers en het programma.

Martine Alink begon al op haar negende jaar met zanglessen. Eén van de eerste rollen die ze als kind vertolkte was die van Repelsteeltje. Zij volgde zanglessen bij Lily Schot en bij Caren van Oijen. Momenteel heeft zij les van de Zweedse sopraan Louise Werner. Zij volgde masterclasses bij Marco Bakker en de Amerikaanse sopraan Carol Wilson. Bij het Gelders Opera- en Operette Gezelschap (GOOG) heeft zij de afgelopen jaren verschillende opera- en operetterollen vertolkt. Onder andere in (selecties uit) verschillende opera’s en operettes: als Servilia in “La Clemenza di Tito”, Fiordiligi in “Cosi fan tutte” (Mozart), Adele in “Die Fledermaus” (Strauss) en als Cupido in “Orpheus in de onderwereld” (Offenbach).

Als soliste bij diverse oratorium- en kerkkoren zong zij onder andere het Oratorio de Noël (Saint-Saëns), Cantate Domino (Buxtehude) de Matthäus Passion, het Magnificat (Bach), Gloria (Vivaldi) en het Requiem van Fauré.

 

 

Wim Magré

Wim Magré studeerde aan het Zwols Conservatorium en bij de bekende organist Willem Hendrik Zwart. Hij geeft talloze orgelconcerten in het land en maakte ook vele orgel CD’s. Ook werkte hij mee aan een aantal DVD’s. Verder is hij dirigent van verschillende koren op de Veluwe. Als organist is hij verbonden aan de Gereformeerde kerk te Doornspijk, de Hervormde kerk te Elburg en de Alle-Dag-Kerk (Begijnhof) te Amsterdam. Afgelopen jaren maakte hij succesvolle tournees naar o.a. de Verenigde Staten en Canada, als ook met koren naar Parijs (o.a. Notre Dame) en naar Berlijn. Tijdens de feestweek ter gelegenheid van de ingebruikname van de verbouwde en uitgebreide Open Hof kerk verzorgde hij in deze kerk een zeer geslaagd concert, samen met zijn zoon Wilbert aan de vleugel en Carina Bossenborke, panfluitTheo speelt op het orgel van de Open Hof Kerk:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Theo Griekspoor

Theo Griekspoor werd geboren in Aalsmeer. Op dertienjarige leeftijd werd hij hulporganist van de Triumphatorkerk. Drie jaar later volgde daar een vaste aanstelling. Vanaf zijn vijftiende jaar werd hij aangenomen als privé-leerling van de Amsterdamse organist Piet van Egmond. Toen hij tweeëntwintig jaar werd vervolgde hij zijn lessen bij de Haarlemse organist Nico Waasdorp. Tijdens deze amateur periode behaalde hij twaalf maal een prijs bij amateur-orgelconcoursen. Na deze periode volgde de studie muziektheorie waarvoor hij met goed gevolg voor het staatsexamen slaagde, deze opleiding verkreeg hij bij Jaap en Coby Spigt te Amsterdam. Voor de praktijk vakken orgel werd hij aangenomen als leerling aan het conservatorium te Alkmaar, waar Jos van der Kooy zijn leraar werd. De praktijklessen vonden grotendeels plaats in de Amsterdamse Westerkerk. In 1993 slaagde hij aan bovengenoemd conservatorium voor het diploma docerend musicus. Reeds vele jaren is Theo Griekspoor een gevraagd begeleider van zangkoren en geeft hij regelmatige ook orgelconcerten. De laatste jaren heeft hij zich ook toegelegd op het componeren van orgelmuziek: er zijn er zeven in druk verschenen. In 2006 won hij het Cesar Franck-concours, en in 2007 het Alex.Guilmant-orgelconcours, beide keren in de Koepelkerk te Leeuwarden. Er zijn twee CD’s van hem verschenen, één cd met improvisaties over bekende kerkliederen opgenomen op het orgel in de grote- of st.Stefanuskerk in Hasselt,en een cd met eigen orgelcomposities, het betreft hier bewerkingen van bekende kerkliederen. De cd werd opgenomen in de grote kerk in Deventer.

 

 

 

 

PROGRAMMA

 

 

Wim Magré             ‘Pastorale’                                       (Ch. M. Widor)

 

Martine Alink, sopraan, Wim Magré

uit de ‘Messiah’:  ‘And He shall feed his flock’         (G.F.Händel)

 

Theo Griekspoor

uit: ‘Pieces dans differents styles’                         (Alex. Guilmant)

Grand  Choeur alla Händel, en:

Deuxieme Meditation

 

Wim Magré en Theo Griekspoor

uit: ‘Sonate facile’,  Allegro                                     (W.A.Mozart)

 

Martine Alink, sopraan, Wim Magré

uit:  ‘Gloria”:   Domine Deus                                   (Ant. Vivaldi)

 

Wim Magré

‘Scherzo’                                                            (Alph. Lavallee Smith)

 

Wim Magré en Theo Griekspoor

Prelude in classic style                                           (Gordon Young)

 

Theo Griekspoor

uit: 24 Pieces en style libre:                                    (Louis Vierne)

Lied, en: Carillon

 

MartineAlink, sopraan, Wim Magré

uit:  ‘Exsultate Jubilate’   Alleluja                            (W.A. Mozart)

 

Wim Magré en Theo Griekspoor

‘Romance’                                                       (Serg. Rachmaninoff)

 

Wim Magré

Improvisatie over ‘Voorwaarts Christenstrijders’

uitlopend op samenzang:

Voorwaarts christenstrijders, drukt uws konings spoor,

Met zijn heil’ge kruisvaan, gaat ons Jezus voor.

Weest voor zijn bevelen, wat u dreig’ nooit doof,

Toont hoe bang ’t u worde, in zijn woord geloof.

Voorwaarts christenstrijders, drukt uws  konings spoor,

Met zijn heil’ge kruisvaan, gaat ons Jezus voor.

 

(registrant: Cees Vrooland)

 

 

3 thoughts on “Video van het orgel en piano concert: Lente in de Open Hof Kerk 20 april 2012”

  1. Het was een geweldig concert. Eigenlijk ben ik een beetje fan van Theo en hij heeft weer de gevoelige snaar met zijn virtuoze spel weten te bereiken, het zijn bij hem altijd noten met veel inhoud. Ook Magré blonk uit door zijn geweldige orgelspel. Prima avond dus.

  2. Prachtige avond. Voor herhaling vatbaar.Wat, fantastisch dat Leon het hele concert heeft opgenomen.Heerlijk om het terug
    te horen !!!

  3. Het concert van vrijdag 20 april was heel mooi.
    De orgel en vleugelsoli waren schitterend en ook de 2 organisten samen klonk erg leuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *