Oecumenische viering met theoloog en theatermaker Kees van der Zwaard 27 januari

Op zondag 27 januari 2019 is er een bijzondere oecumenische viering om 10.00 in de Open Hofkerk, Ophelialaan 247, Aalsmeer. Kees van der Zwaard, theoloog en theatermaker, neemt ons mee in een muzikale viering, met onder meer eigen teksten en liederen. De centrale tekst van de viering in het kader van de Week van Gebed komt uit het boek Deuteronomium 16: ‘Zoek het recht en niets dan het recht’.

Thema: Recht voor ogen.

De viering is mede voorbereid door de liturgiegroep van de Raad van Kerken Aalsmeer.

De muzikale begeleiding op orgel en piano is in handen van Theo Griekspoor.

Kees van der Zwaard (1962) is van huis uit theoloog. Hij werkt sinds 1998 freelance als schrijver en theatermaker. Hij speelde tot nu toe 10 zelfgeschreven solo-voorstellingen, variërend van een toneelmonoloog tot kleinkunst. Zijn laatste solo-voorstellingen zijn Hier sta ik – dansen en vechten met Maarten Luther en Alzh…enzo…

Als schrijver/regisseur maakte Kees o.a. Af- terug naar Srebrenica, Nie swart nie wit nie, een theaterproject met jongeren uit Culemborg en Manenberg (Zuid-Afrika); jouw land, mijn land over het conflict tussen Israël en Palestina, en Circus 4 en 5 mei, over herdenken en herinneren.

Het belooft een boeiende dienst te worden, en we hopen dan ook op een grote opkomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *