NBG: Kort berichten

NIEUWS OM DOOR TE GEVEN

Bijbelse inspiratie in onzekere tijden

De Bijbel heeft mensen door de eeuwen heen rust, vertrouwen, hoop en moed gegeven in onzekere tijden. Nu het coronavirus Nederland bezighoudt, kinderen thuis zitten en verpleeghuisbezoek niet mag, wil het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) graag iets extra’s voor mensen doen. Het NBG komt daarom met een nieuw leesplan, gratis boeken voor inspiratie en bemoediging, en een speciaal thuisprogramma van Bijbel Basics voor kinderen. Zo brengen we ook nu de Bijbel dichtbij.

Link: www.bijbelgenootschap.nl/juistnu.

Leesplan

In een tijd zoals nu moeten we veel van onze zekerheid en controle inleveren. Dat kan bedreigend voelen, maar biedt ook kansen: we worden teruggeworpen op wat we geloven en belangrijk vinden. Jannica van Barneveld kan hier uit eigen ervaring over meepraten. In dit leesplan nodigt ze ons uit om hoop en vertrouwen te vinden in de woorden van God.

Om je aan te melden voor het leesplan ga je binnen de Mijn Bijbel app naar het menu. Hier vind je het kopje ‘leesplannen’. Op deze pagina kan je je aanmelden voor het nieuwe leesplan.

Link: https://www.debijbel.nl/app

Gratis boeken

De Bijbel heeft mensen in alle tijden rust, vertrouwen, moed en houvast gegeven, ook in onzekere tijden. Daarom stellen wij een drietal uitgaven gratis ter beschikking nu het land getroffen wordt door het coronavirus. Zo is er bijvoorbeeld een uitgave van de Psalmen Dichtbij, of twee uitgaven die aansluiten bij de Samenleesbijbel of Samenleesbijbel junior.

Link: www.bijbelgenootschap.nl/juistnu.

Bijbel Basics

Niet alleen scholen, ook kerken zijn op dit moment veelal dicht. Wilt u toch samen met uw kinderen toeleven naar Pasen? Of kent u gezinnen voor wie dit een goede mogelijkheid is? Kijk dan eens naar het aangepaste Bijbel Basics materiaal, speciaal voor thuis!

Link: https://www.debijbel.nl/bijbelbasics

Bible2020: samen wereldwijd bijbellezen

De Bijbel verbindt wereldwijd zo’n 2 miljard christenen met elkaar. Wie die verbondenheid wil ervaren, kan meedoen met Bible2020. Het is een app waarmee je elke dag hardop uit de Bijbel kunt lezen en ziet hoe christenen overal ter wereld dezelfde tekst voorlezen. Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) en Wycliffe Bijbelvertalers brengen dit initiatief naar Nederland en lanceerden het op 12 maart.  

Link: https://www.bijbelgenootschap.nl/bible2020/

Geef hoop aan tieners in Bangladesh!

In het straatarme Bangladesh zouden veel mensen graag een eigen bijbel willen hebben. Vaak is er voor de gewone dingen al nauwelijks geld. Laat staan voor een bijbel. Daarom verspreidt het Bijbelgenootschap van Bangladesh bijbels onder tieners. 

Het NBG wil 5.000 tieners in Bangladesh een eigen bijbel geven. Een hoopvolle investering in de toekomst van deze jonge mensen. 

Link:  https://formulier.bijbelgenootschap.nl/donatie-bangladesh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *