Kerstgroet uit Aiud

We kregen weer een brief uit Roemenië.

Lieve gemeente te Aalsmeer
December is de maand van verrassingen! Eerst de postpakketten met de kinderkleding. Veel kinderen waren blij met de mooie truien. Daarbij geld voor de peuterschool en diakonaal geld voor de weduwen, voor levensmiddelpakketten. En vandaag arriveerden de mooie kaarten met Kerstgroeten. Prachtig, jullie besteden veel aandacht aan ons en dat maakt ons heel blij. Het is een mooi gevoel, dat je broeders en zusters hebt in de wereld. Dat maakt ons Kerstfeest bijzonder, wij ervaren zo nog meer de liefde van Christus. Vorige dagen hebben we de pakketten voor de weduwen klaargemaakt, zij waren heel blij en dankbaar ook. Hierbij foto’s daarvan.
Nu zijn we bezig met de kinderpakketten. Morgenavond gaan we met de ouderlingen langs de huizen bij elke familie Kerstliederen zingen. Eerste Kerstdag hebben we een Kerstdienst met Avondmaal en ’s middags Kinderkerstfeest met zingen en gedichten. Tweede Kerstdag ga ik naar Topockóscentgyörgy voor Kerstdienst en Avondmaal. Derde Kerstdag hebben we ook een dienst. Wij wensen jullie en de hele gemeente een gezegend Kerstfeest met mooie diensten en een Vrolijk Nieuwjaar! Nog eens veel dank voor alles! Veel zegen en hartelijke groeten,
Ildikó en Konrád

In Roemenië herdenken ze deze dagen hoe 30 jaar geleden de wereld voor hen veranderde na de Roemeense Revolutie. Er kwam een eind aan het brute regime van de communistische dictator Nicolae Ceausescu. Meer dan duizend mensen kwamen om het leven. Hoewel men nu in vrijheid leeft, is er nog steeds economische onzekerheid door corruptie en politiek gekonkel. Onze verbondenheid met de gemeente van Aiud is daarom van belang, niet alleen financiëel, maar ook in geloof en gedachten. Namens de Roemeniëcommissie, Hedwig Faas, Peter Hulsbos, Annie v.d.Broeck, Mijndert Noordhoek, Paul v.d.Boon, Casper en Marianne v.d. Schilden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *