Naaimachines voor Oeganda.

Jeugdwerk.

Naaimachines voor Oeganda.

We zijn heel blij met de mooie opbrengst voor “Hart voor Kinderen”! Al die mooie kaarten, kaarsenstandaards, lampenkapjes, spaardozen en donaties van vele gemeenteleden brachten bij elkaar € 3401,98 op !! Dat betekent dat er 17 moeders blij kunnen worden gemaakt met een naaimachine en een cursus, zodat zij na een opleiding van drie maanden zelf hun geld kunnen verdienen met naaiwerk( o.a. van schooluniformen). Kinderen en leiding, hartelijk bedankt voor jullie inzet en  u, “grote mensen”, hartelijk bedankt voor uw betrokkenheid en giften.

Eerder geschreven over dit onderwerp

Het “Open Hok” , waar de jongeren en kinderen samenkomen, blijft nog  gesloten wegens het coronavirus, maar het jeugdwerk gaat op afstand gewoon door. Dat betekent dat er nog steeds gespaard wordt voor de naaimachines voor moeders in Oeganda. Zij kunnen als ze in het bezit zijn van een naaimachine een eigen atelier beginnen en zo geld verdienen voor hun gezin. De Stichting “Hart voor Kinderen”  helpt daarbij met de aanschaf van een naaimachine en met een opleiding tot naaister.  Een naaimachine kost € 200,00 .Er zijn al  13 naaimachines bij elkaar gespaard. Hoewel er geen actie gevoerd kan worden d.m.v. een spelletjesmiddag met grabbelton of verkoop van zelfgemaakte kaarten en lampjes zoals in het najaar wordt er door de kinderen thuis verder gespaard.  En voor diegenen die geen spaarpotje thuis hebben…u kunt uw bijdrage ook overmaken.

Deze week kunt u nog een bijdrage overmaken op NL 51 INGB 0009 1427 10 t.n.v. Jeugdwerk Open Hof Kerk, onder vermelding van “Hart voor Kinderen”. Bij voorbaat hartelijk dank.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *