Hoe kijken vluchtelingen tegen ons aan? Woensdag: 25 mei 2016 om 20.00 uur. Locatie: Ontmoetingskerk, Werf 2 te Rijsenhout.

De berichtgeving in de media is nogal gekleurd. Negatieve berichten over vluchtelingen krijgen veel aandacht: ‘Het zijn gelukszoekers; alleen de rijken komen de grens over; ze hebben veel te hoge verwachtingen betreffende huis, werk etc.’ Een aantal vluchtelingen wordt inderdaad ook terug gestuurd. Ook de COA krijgt veel kritiek: ‘Procedures duren te lang; omstandigheden in de noodopvang zijn slecht’ De politiek en Brussel krijgen ook kritiek. Iedereen heeft zijn/haar eigen mening over de vluchtelingen. Ook binnen de kerken. Wat zegt dit over ons, onze wetgeving en cultuur.

Vandaar dat we in de spiegel willen kijken. Hoe kijkt een vluchteling naar ons? Hoe kijken vluchtelingen tegen onze tradities, cultuur, agenda en gewoontes aan. Maar we willen graag met elkaar bespreken wat onze rol kan zijn. Hoe gaan wij met deze vooroordelen om.

Deze avond zal een vluchteling over zijn ervaring met Nederland en de Nederlanders komen vertellen.

Het blijft een uitdaging om de kerkgemeenschap en de dorpsbevolking in beweging te krijgen, maar ook de polarisatie te beperken. Willen we vanuit onze grondwet en vanuit onze christelijke opdracht van gastvrijheid ons inzetten voor vluchtelingen of moeten we realistischer zijn en meer rekening houden met de verschillende meningen

Medewerking wordt verleed door Guusje Werkman.

U bent van harte welkom. Geef u op bij mailadres jmahieu@live.nl.

Namens de classicale commissie:

Burret Olde, Elise Kant, John Vrijhof, Janet Mahieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *