Foto van het eerste orgel van de Open Hof Kerk

Een beetje nostalgie kan geen kwaad, lijkt me; verleden week toonden we een een foto van de Zuiderkerk uit 1953. Nu een foto van het vorige orgel in de Open Hof Kerk, toen nog Gereformeerde Kerk geheten. Deze foto stamt uit 1956.

3 thoughts on “Foto van het eerste orgel van de Open Hof Kerk”

 1. beste mensen!

  Wat leuk dat we regelmatig iets kunnen zien van iemand of iets uit Aalsmeer.

  wij kijken uit naar de volgende.

  vr.gr. Dick en Christien

 2. Leuk deze foto. Ik heb er vroeger heel vaak op gespeeld… en laatst bedacht ik me dat het, hoewel behorend bij een inmiddels verguisde bouwstijl, een orgel was dat wel heel erg in en bij de kerk paste en ook in zijn soort een bijzonder instrument was. Je merkt tegenwoordig dat de paar overgebleven orgels uit deze bouwstijl niet meer zo snel worden vervangen door een ander dan pak-m-beet zo’n 20 jaar geleden. En dat is ook wel weer winst denk ik – hoewel het huidige orgel in de OpenHofkerk ook zeer de moeite waard is.

  Hartelijke groet!

  Peter Ouwerkerk

 3. Ja ja dat orgelfront. Stokjes en roze en blauwe blokjes.( en een paar witte) Dan zat je te tellen tijdens de preek want ja als klein kind snapte je daar niet zoveel van. Je wist van te voren hoeveel het er waren maar dat gaf niets, je had iets te doen.
  Maar als er een orgelconcert gegeven werd dan was het mooi. Dan was de verlichting van de kerk uit (behalve de lampjes in de zijpaden) en branden er lampen achter het “hekwerk.” Dat was een mooi gezicht.
  Feike Asma en Piet van Egmont gaven die concerten, soms maar voor een man of 30.
  Het huidige orgel vind ik heel erg mooi en na de restauratie is het geluid nog mooier geworden. Voller van klank. Daar kan ik van genieten. Hulde aan de organisten al heb ik wel een favoriet maar dat weet hij wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *