Film : ‘The Diving Bell and The Butterfly 1 juni 2016 in de Open Hof Kerk Aalsmeer

Woensdag 1 juni wordt de film over het waargebeurde verhaal van  Jean-Dominique Bayby vertoond, die na een ernstige beroerte  volledig verlamd raakt. Toch noemt regisseur Julian Schnabel zijn film een oproep om het leven te koesteren. Als Bauby na de beroerte ontdekt dat hij niet kan praten en volledig verlamd is, op een enkel ooglid na.,ontdekt hij dat hij daarmee kan communiceren.

De toestand van Bauby wordt het “locked-in”syndroom genoemd,waarvoor de regelmatig terugkerende Diving Bell(duikerspak) symbool staat. Bauby gaat op zoek naar de vraag wat leven tot leven maakt. Hoewel hij gevangen zit in zijn lichaam heeft hij zijn bewustzijn nog,zijn geheugen en zijn fantasie(Butterfly).Door de kracht die hij daarvan krijgt en de hulp van een therapeute, die een methode ontwikkelt om te communiceren schrijft hij zelfs een boek.

Een pachtige, indrukwekkende film met Mathieu Almarie en Emmannuelle Seigner in de hoofdrollen. Winnaar van o.a. Golden Globe en César en genomineerd voor een Oscar.

Aanvang 20.00 uur, inloop met koffie of thee 19.45 uur.

Locatie: Het Baken, Sportlaan 86. Bijdrage rechten van vertoning: €5,00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *