Een avond met Alain Verheij. Maandag 18 februari 2019

 

Alain Verheij (1989), onlangs nog te horen op radio Aalsmeer in het programma ‘Blikopener’ komt naar de Open Hof Kerk! Alain is schrijver, spreker, blogger, en zelfbenoemd ‘Theo­loog des Twitterlands’. Hij studeerde Theologie en Bijbelwetenschappen, is gespecialiseerd in de Hebreeuwse Bijbel en doet promotieonderzoek naar de Ugaritische taal aan de Universiteit van Leiden. Verheij is lid van het Theologisch Elftal van Trouw en is verder regelmatig te horen als radiocommen­tator bij KRO/NCRV.

Alain komt spreken over zijn vorig jaar verschenen boek ‘God en ik: wat je als weldenkende 21-e eeuwer kunt leren van de Bijbel’.

Wat is de link tussen eeuwenoude tradities en de berichten die je vandaag en morgen in de media ziet? Daar kan Alain uren over praten.

Wat bezielt een 21e-eeuwse westerling om zich nog te verdiepen in verha­len over God? Alain is zelf misschien wel het meest nieuwsgierig naar het antwoord op die vraag. In ‘God en ik’ schrijft hij persoonlijk, kritisch en een tikje ironisch over zijn geloof. Met een scherp oog analyseert hij onze tijd en ziet hoe de christelijke verhalen en gebrui­ken wel degelijk iets te zeggen hebben over de wereld van nu.

Regelmatig gaat hij in ons land voor, op diverse plekken. Van Remonstrants tot evangelisch, van Nederlands Gereformeerd tot oecumenisch.

Alain schreef veel Theologische artikelen voor kranten, bladen en talloze websites (Googlet u maar!)

Hij is auteur van de petitie: ‘Lang leve de christelijke cultuur’, kerk-breed ondertekend (2017)

En verder huisdeskundige NPO Radio 1 – De Ochtend (wekelijks in 2017).

Panellid van het Theologisch Elftal van dagblad Trouw (2016-heden).

Beschouwer bij radioshow Zin in Weekend (KRO-NCRV, 2016-heden).

Columnist bij Dag6 (2016-2018) en bij Woord&Dienst (2017-2018)

Terugkerende spreker bij de 7keer7-tour en op het Graceland-festival…..

Alain kijkt er naar uit om, na een inleiding van zijn kant (verhalen over, in en met de Bijbel) die avond met iedereen een open gesprek aan te gaan over ‘God en ik’!

Gastheer: ds Teus Prins, datum: maandag 18 februari a.s. 20.00 uur,

zalencentrum ’t Baken. (zie verder: www.alainverheij.nl)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *