Collecte Maaltijd van de Heer

Op D.V 29 maart – witte donderdag – mogen wij weer de Maaltijd van de Heer vieren. De leden van uw Diaconie hebben ook nu weer met zorg en aandacht een project uitgezocht. Dit maal zal de collecteopbrengst worden bestemd voor: Stichting Oudezijds 100 Amsterdam:

Mensen uit alle hoeken van de samenleving vormen samen een Communautaire Gemeenschap” Oudezijds 100. “.In de binnenstad van Amsterdam proberen zij in leven en werken het evangelie van Jezus Christus present te stellen. Oudezijds 100 biedt concreet hulp door inloop, maatschappelijke opvang, begeleid wonen, medisch maatschappelijke werk en medische zorg voor onverzekerden. De woongemeenschap functioneert hierin als groot gezin en oefenschool, die de hulpverlening ondersteunt. De Inloop – de Kajuit – is de huiskamer van Oudezijds 100; hier treffen gemeenschapsleden en bezoekers van buiten elkaar. Iedereen is er welkom voor een kopje koffie of thee. De een komt voor een praatje, de ander zoekt wat rust en ontspanning. In de Kajuit werken vaste vrijwilligers als receptionist. Zij ontvangen bezoekers, schenken koffie en thee en staan mensen, die contact zoeken met de gemeenschap, telefonisch te woord. De familiale sfeer – houten banken rond een open haard, geroezemoes van gesprekken, spelende kinderen – verlaagt de drempel tot het stellen van een hulpvraag. Mensen kunnen op deze manier doorverwezen worden naar bijvoorbeeld de medische en psychosociale hulpverlening van Kruispost. Iedereen die daar binnenkomt is mens zoals wij.

Regelmatig organiseren zij in de Kajuit muziekavonden. Muzikanten van binnen en buiten de gemeenschap vinden er een podium voor hun talenten. Voor buurtgenoten, huisgenoten en toevallige bezoekers een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Bent u , na dit te hebben gelezen nieuwsgierig geworden? U kunt, als u wilt, een bezoekje brengen, hierbij het adres en de openingstijden:

Inloop Gemeenschap Oudezijds 100 Oudezijds Achterburgwal 100 – sous 1012 DS Amsterdam t 020-6266634

De Inloop is van maandag tot en met zaterdag geopend na de kapeldiensten. ‘s Ochtends van 9:15 – 12:00 uur, (regelmatig) ‘s middags van 14.00 – 16.00 uur en ‘s avonds van 20:00 – 22:00 uur. Wilt u online kijken? Dat kan, op: inloop@oudezijds100.nl Uw Diaconie wil deze stichting heel graag financieel helpen om dit mooie werk daar voort te blijven zetten! Dat kan, met uw hulp. Wij bevelen deze collecte dan ook van harte bij u aan! Mogen wij ook dit maal weer op u rekenen? Bij voorbaat onze dank….namens de diaconie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *