Verslag + foto’s bezoek Roemenië , zustergemeente in Aiud, zomer 2014

IMG_3008 (Small)Allereerst de hartelijke groeten uit Aiud/Felenyed van Konrad, Ildico en alle gemeenteleden. Wat zijn we weer warm ontvangen, met soep e.d. Het waren bijzondere dagen, waarin we fijne gesprekken hadden en ook de vorige dominee Zoltan en Trude mochten ontmoeten. Inmiddels alweer 4 jaar geleden dat we er geweest waren, toen als grote groep uit Aalsmeer t.g.v. het 200jarig bestaan van de kerk daar. Bij dit verslag zijn nu ook een aantal foto’s geplaatst van het bezoek aan Aiud in Roemenië.

Er is best wel wat veranderd in de steden en aan de infra-structuur daar naar toe, maar in de kerkelijke gemeente die wij ondersteunen is eigenlijk niet zoveel veranderd.

Zondagmorgen in de kerk een prachtige dienst meegemaakt, waar we liefdevol zijn toegesproken door ds Konrad die ons namens de gemeente zeer bedankte voor alle steun, met name aan de allerarmsten en zieken die geholpen zijn met geld voor voedsel en medicijnen. De jeugd was jammer genoeg niet aanwezig in de dienst, die zaten n.l. allemaal in een andere kerk in Aiud vanwege een uitwisselingsprogramma met een Hongaarse school.

Het is echter nog steeds een financieel probleem om de kinderen te laten studeren. Ildico is nu begonnen met het geven van bijles, om ze naar een dusdanig niveau te krijgen dat ze in aanmerking komen voor een studiebeurs door de Staat. Dat is mooi want zoals overal heeft ook daar de jeugd de toekomst. Het land heeft wel degelijk kansen (zo´n mooi en vruchtbaar land) en als de kennis wordt vergroot, biedt dat perspectieven voor de toekomst.

We hebben gezegende dagen gehad met elkaar en hopen onze zustergemeente zo te mogen blijven ondersteunen, ook in geestelijke verbondenheid.

Namens de Roemenie-commissie,

Casper en Marianne van der Schilden

Marja en Joop de Vries

 
DSC03043

DSC03044

DSC03049

DSC03087

DSC03032

DSC03023-001

DSC03073
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *