Avond van de levensbeschouwing in de Open Hof Kerk 17 april 2019

We geven niet alleen zin aan ons leven met ons denken, maar ook met ons doen. Daarom een avond over “Toegepast geloof”. Hoe zet jouw levensbeschouwing je in beweging? Om dit onderwerp in te leiden, daagt Hans Bouma ons uit om na te denken over duurzaamheid. Deze bekende schrijver, dichter, spreker en dierenactivist ziet levensbeschouwing verweven met ons doen en laten.

Na zijn korte inleiding is, bieden wij vier workshop aan, in twee rondes verdeeld.

Waar ligt jouw interesse? Carla de Brave neemt ons mee in stembevrijding, een bijzondere vorm van meditatie. Reina de Wit spreekt over haar ervaring met Soefisme, een stroming die zich over de grenzen van geloven heen beweegt. Alfred Slomp, van ‘God in de supermarkt’, houdt zich bezig met verantwoord consumeren (of was het nou consuminderen?). Marleen Ritzema zet ons in beweging, met Sacrale Dans, een dansvorm die niet alleen onze voeten, maar ook ons innerlijk in beweging zet.

Vragen met betrekking tot het leven, de liefde, wijsheid en waarheid veranderen niet, onze antwoorden wel. Wij willen met jullie het gesprek aan blijven gaan, samen op zoek naar mogelijkheden.

Deze avond wordt georganiseerd door de Open Hof Kerk en de Doopsgezinde Gemeente. De avond van de levensbeschouwing vindt plaats op 17 april, van 20:00 uur tot 22:15 uur (deuren open 19:45 uur). De kosten zijn €5,-. Het adres is Sportlaan 86 te Aalsmeer. Meer informatie via zininn@dgaalsmeer.nl of www.pgaalsmeer.nl.

 

Planning:

19:45 uur         koffie en thee

20:00 uur         opening

20:05 uur         ‘De volgende stap’, korte lezing door Hans Bouma

20:30 uur         pauze – deelnemers oriënteren zich op workshops

20:45 uur         workshopronde 1: Soefisme en Stembevrijder

21:30 uur         workshopronde 2: Sacrale dans en God in de supermarkt <deze laatste workshop met uitloop tot 22.30 uur>

22:15 uur         drankje in foyer

 

Sprekers:

Hoofdspreker:

Hans Bouma – schrijver, dichter, spreker en dierenactivist, dominee voor de dieren

Workshopleiders:

– Reina de Wit (procesbegeleider, trainer, coach) – soefisme: voedsel voor de ziel. Veel mensen verlangen naar geestelijke groei en vrijheid. Soefisme is een spirituele levenshouding die ons kan helpen vrijer te staan tegenover onze beperkingen en ons ware wezen te ontdekken.

– Carla de Brave (holistisch therapeut en stembevrijder) – Stembevrijding: Zingen is een natuurlijk fenomeen, het is natuurlijker dan spreken. Stembevrijding gaat over zingen vanuit je ziel.

– Alfred Slomp – ‘God in de Supermarkt’: hoe kun je op praktische wijze in de supermarkt een bijdrage leveren aan een betere wereld?

– Marleen Ritzema – sacrale dans: sacred dance of ‘sacrale dans’(vertaald in het Nederlands) is een toegankelijke én verdiepend kringdans. Dans, beweeg en laat je meevoeren door elegante bewegingen en beeldschone muziek.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *